Menu Bel Zon: 015 82 00 456
Inschrijven

Wat heeft graffiti met de kinderopvang te maken?

We maken bij ZON! graag gebruik van de talenten van de medewerkers. Graffiti spuiten, een workshop over kennis van vogels, tekenen op muziek of mountainbiken; zie jij de rode draad? Het zijn nogal wat uiteenlopende activiteiten, zou je kunnen zeggen. Sommige passen bij een kinderopvang, bij andere activiteiten zet je misschien wat vraagtekens nu. Maar wat hebben deze activiteiten dan met elkaar gemeen? Het zijn allemaal talenten van onze werknemers. Bij kinderopvang ZON! maken we namelijk graag gebruik van elkaars talenten. Zo hebben we hebben inmiddels een bonte verzameling aan begaafdheden, waarmee we niet alleen onze kinderen, maar ook elkaar inspireren.

Talenten van Kinderopvang ZON!

Van inspireren kan je leren

Bij kinderopvang ZON! willen we niet alleen het beste uit de kinderen halen, maar ook uit onze medewerkers. Daarom organiseren we twee keer per jaar ‘inspiratie lessen’, waarbij medewerkers van ZON! luisteren naar en leren van een van hun collega’s met een buitengewoon talent. Als je zelf ergens super enthousiast over bent, mag jij zelf zo’n inspiratie les hosten en anderen hiermee inspireren. Een talent is voor ons als een kostbaar geschenk wat niet verloren mag gaan. Zonde toch, om het voor jezelf te houden als je er anderen mee kan inspireren? Of je nu een verborgen schildertalent hebt of een meesterlijke verhalenverteller bent, jouw talent verdient het om in de schijnwerpers te staan. Tegelijkertijd kan je zelf ook weer leren van de andere talenten binnen het team.

Het honk

Geen talent te gek

Bij ZON! geloven we dat juist de gekste en meest eigenzinnige talenten een bijzondere magie met zich meebrengen. Of je nu kennis hebt van vissen met blubberige wormen, meester bent in schminken of als de beste weet hoe je om moet gaat met meidenvenijn, bij kinderopvang ZON! ontvangen we al deze talenten met open armen. We hechten waarde aan de speelse kant van het leven en begrijpen dat juist de ‘gekke’ talenten zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Zo hebben we een keer bezoek gehad van een imker die ons alles verteld heeft over het leven van de bij, hebben we leren sporten met beperkte middelen én hebben we zelfs een escalatie workshop gehad waarbij medewerkers leerden hoe ze een situatie met een kind kunnen de-escaleren door de juiste interventie.

Graffiti spuiten

Waarom doen we wat we doen?

Tijdens deze inspiratie lessen komt ook de visie van ZON! aan bod. Want waarom doen we wat we doen? Waarom spuiten we muren vol met graffiti en waarom leren van elkaar hoe we kunnen koken met wat we vinden in de natuur? Dit heeft alles te maken met dat we bij ZON! kinderen kennis willen laten maken met alles wat er in de wereld te vinden is. De kinderen zitten niet opgesloten tussen de witte muren terwijl ze leren over wat er allemaal kan en mag in de wereld. Nee, kinderen ervaren zelf wat er allemaal mogelijk is. En als we de fantasie en creativiteit van onze werknemers op de vrije loop laten, zal dit op zijn beurt ook de kinderen positief beïnvloeden.

Graffiti kinderopvang ZON!

Heb jij ook een bijzonder talent?

Kan jij als geen ander origami figuren maken van papier, weet jij alles over flora en fauna of kan jij als muziektherapeut met muziek een rustgevende en boeiende omgeving creëren? Of heb jij een ander buitengewoon talent? Dan kan jij misschien ons team bij ZON! komen versterken. We zijn altijd opzoek naar nieuw talent, dus klik voor de openstaande vacatures op deze link en wie weet zien we jou binnenkort op een van onze locaties en hoor jij bij ‘de talenten van Kinderopvang ZON!’