Menu Bel Zon: 015 82 00 456
Inschrijven

Welkom op onze pagina FAQ voor antwoorden op de meest voorkomende vragen!

We hebben de vragen zorgvuldig georganiseerd, zodat u ze gemakkelijk kunt vinden en rechtstreeks naar de informatie kunt gaan waar u naar op zoek bent.

Heeft u een vraag die niet op onze FAQ-pagina staat? Geen probleem! U kunt altijd contact opnemen met ons hoofdkantoor. Ons team staat op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur klaar om al uw vragen te beantwoorden.

TSO

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor de TSO

In Delfgauw draaien wij de TSO op de Meander en de Triangel. U kunt uw kind inschrijven via deze link, of door bovenaan de website op ‘inloggen’ te drukken.

Vanaf wanneer mag mijn kind naar de TSO

Uw kind mag starten bij de TSO wanneer de overeenkomst is getekend.

Hoe kan ik wijzigingen of opzegging doorgeven?

U kunt een structurele wijziging of gedeeltelijke opzegging aanvragen (bij voorkeur) via het ouderportaal (de jaamo app) of door een mail te sturen naar tso@kinderopvangzon.nl 

Hoe kan ik mijn contract opzeggen?

Opzeggen kan door een mail te sturen naar tso@kinderopvangzon.nl. Wij hanteren een opzegtermijn van 1 maand.

Ik wil eenmalig een vaste dag ruilen, kan dat?

Ruilen van vaste dagen is alleen mogelijk in dezelfde schoolweek en in overleg met de coördinator van de TSO

Waarom betaal ik door in de vakanties?

De kosten van de TSO worden berekend over 40 schoolweken en in 12 termijnen gefactureerd. Wanneer u één dag structureel per week afneemt voor één kind, dan is de rekensom: tarief vaste dag x 40 schoolwerken : 12 maanden = bedrag per maand 

Is het belangrijk om mijn kind (extra) aan te melden?

Wanneer wij niet op de hoogte zijn dat uw kind naar de TSO komt en uw kind verlaat school, weet niemand waar hij/zij is. Door het aanmelden zijn de medewerkers op de hoogte. Deze regel telt ook voor afmelden.

Mijn kind verlaat (na groep 8) de school, moet ik schriftelijk opzeggen?

Ja, dit kunt u doen door een mailtje te sturen naar tso@kinderopvangzon.nl

Wat moet mijn kind meenemen naar de overblijf?

Uw kind moet zelf een voedzame en gezonde maaltijd meenemen. Indien uw kind een speciaal dieet volgt, waar de leiding van de TSO rekening mee dient te houden, dan dient de ouder of verzorger dit te melden bij de TSO-medewerkers op school èn in het ouderportaal van kinderopvang ZON! (Jaamo).

Terug naar boven FAQ

Inschrijven

Is mijn inschrijving goed binnengekomen?

Uw inschrijving is bij ons goed ontvangen, indien u een automatische bevestiging heeft gehad , direct na de inschrijving (vergeet niet uw spambox te controleren). Indien u geen bericht heeft ontvangen kunt u contact met ons opnemen door middel van een mail naar administratie@kinderopvangzon.nl.

Ik heb nog geen rondleiding gehad. Hoe kan ik deze aanvragen?

Op onze website vindt u al onze locaties. Daar staat ook het telefoonnummer van de locaties vermeld om een afspraak te maken. Hou er rekening mee dat de naschoolse opvang (op de dagen dat zij open zijn) vaak pas om 12 uur bereikbaar is.

Ik ben op de wachtlijst geplaatst en nu?

Op veel van onze locaties hebben we op de drukke dagen dinsdag en donderdag een wachtlijst. Een veel gestelde vraag is vaak hoe lang de wachtlijst is en per wanneer er dan plek is. We kunnen dat vaak moeilijk aangeven omdat we niet weten wanneer een kind gaat opzeggen, verhuizen of van dag gaat wisselen. Ook willen we geen uitspraken daarover doen, omdat er dan toch verwachtingen worden geschept die we misschien niet na kunnen komen. Wij nemen zelf contact op, op het moment dat er een plek beschikbaar is. U kunt altijd contact met ons opnemen om andere opvangcombinaties te bespreken.

Ik heb al een kind op de opvang en toch kom ik op de wachtlijst. Heb ik wel voorrang?

Ja bestaande ouders hebben inderdaad voorrang en worden als eerste geplaatst als er een plekje beschikbaar komt.

Hoe schrijf ik een extra kind in?

Via de Jaamo app kunt u bij het kopje kinderen en dan de button + kind inschrijven een extra kind toevoegen.

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn kind inschrijven?

Vanaf 2 jaar mag uw kind ingeschreven worden voor de BSO, voor de scharrelpeuters is dat vanaf de geboorte.

Terug naar boven FAQ

Opvangsoorten KDV

Welke opvangsoorten zijn er?

Voor kinderen van 0-4 jaar bieden we dagopvang aan bij ons kindercentrum de ZON!neburcht, dit kan alleen voor hele dagen worden afgenomen. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 0730-1800 uur. Deze locatie is altijd tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten.

Voor kinderen van 2-4 jaar bieden wij opvang voor de ochtend, ‘de scharrelpeuters’, aan op onze locatie ZON!Thuis in Den hoorn en ZON!Natuurlijk in Delft. Deze peuteropvang is geopend van maandag t/m vrijdag van 0800-1300 en in alle schoolvakanties gesloten.

Opvangsoorten BSO

Welke opvangsoorten zijn er?

Voorschoolse opvang; voor de Pieter van de Plasschool en de Jozefschool in Wateringen bieden we voorschoolse opvang aan van 0730-0830.

Naschoolse opvang; kinderen worden van school gehaald en naar de NSO gebracht. Kinderen tot 07 jaar kunnen instappen in de bakfiets en de oudere kinderen vanaf 07 jaar fietsen onder begeleiding van onze medewerkers zelfstandig mee. De NSO is geopend van maandag t/m vrijdag vanaf het moment dat de school uit gaat tot 1830 uur, per locatie kunnen de openingsdagen verschillen, op de website staan de openingsdagen per locatie vermeld. Op studiedagen en in de vakanties zijn wij geopend van 0800-1830 uur.

Voor de NSO bieden wij een alles-in-een pakket op basis van 49 weken. Dat wil zeggen dat we opvang bieden tijdens de schoolweken én in de vakanties (40 schoolweken + 9 vakantieweken). Kinderopvang ZON! is drie weken per jaar gesloten namelijk de middelste twee weken van de zomervakantie en de week tussen Kerst en Oud-en-Nieuw. In het alles-in-een pakket wordt ook rekening gehouden met opvang voor de schoolvrije dagen, de studiemarge dagen.

Vakantie opvang; Het is ook mogelijk om alleen vakantie-opvang af te nemen. U betaalt dan iedere maand een vast bedrag (zie tarieven per opvangsoort), zodat uw kind in de vakanties gebruik kan maken van onze opvang.

Incidentele opvang; Als er niet structureel een dag afgenomen hoeft te worden maar u heeft incidenteel opvang nodig dan kunt u het pakket incidentele opvang afnemen. De afgenomen dagen worden dan per dag in rekening gebracht (zie tarieven).

Terug naar boven FAQ

Tarieven

Wat zijn de kosten per opvangsoort?

Tarieven KDV
Het tarief voor het KDV is € 11,98 per uur.,

Tarieven peuteropvang
Het tarief voor de peuteropvang is € 11,98 per uur.

Tarieven NSO
Het tarief voor de NSO is € 10,51 per uur het aantal uur wordt gebaseerd op het tijdstip dat de school uit gaat. Per maand komen daar 2,63 uur studie marge uren bij deze worden gebruikt voor de opvang op de schoolvrije dagen. We berekenen voor de vakanties per dag 10,5 uur (opvang 0800-1830 uur). We tellen alle uren bij elkaar op per jaar en delen dit door 12 maanden (de sluitingsweken rekenen wij niet mee). Op deze manier is het maandbedrag en het aantal afgenomen uren altijd gelijk en is het ook elke maand hetzelfde voor de belastingdienst. De opzegtermijn voor de NSO is 30 dagen.

Tarieven vakantie-opvang
Het tarief voor alleen vakantieopvang is € 10,51 per uur, dit pakket wordt afgenomen voor minimaal 1 jaar. We berekenen het totaal aantal vakantieweken en opvangdagen per jaar en delen dit weer door 12 zodat er een vast aantal uren per maand opgegeven kan worden aan de belastingdienst. Voor opvang alleen in de vakantie is dit € 82,76 voor 1 dag in de week tijdens de vakanties. Let op wij zijn de middelste 2 weken van de zomervakantie en de week tussen kerst en oud en nieuw gesloten.

Tarieven voorschoolse opvang
Het tarief voor de voorschoolse opvang is € 10,51 per uur.
€ 35,03 per maand voor 1 dag in de week VSO

Tarieven incidentele opvang
Het tarief voor incidentele opvang is € 127,50 per dag (€ 12,14 per uur).

Terug naar boven FAQ

Vragen over kosten

Mijn kind komt van 14.00 – 18.30 naar de opvang maar er worden veel meer uren per maand berekend?

Het aantal uur wordt gebaseerd op het tijdstip dat de school uit gaat tot 1830 uur. Per dagdeel is dat 40 schoolweken x het aantal uren vanaf einde schooltijd tot 18.30. Dan 9 vakantieweken van 08.00 – 18.30 en per maand komen daar 2,63 uur studie-margeuren bij die gebruikt worden voor de opvang op de schoolvrije dagen. We tellen alle uren bij elkaar op (40 weken reguliere opvang, 9 weken vakantie opvang en 2,63 uur) per jaar en delen dit door 12 maanden (de 3 sluitingsweken rekenen wij niet mee). Op deze manier is het maandbedrag en het aantal afgenomen uren per maand altijd gelijk.

In de zomervakantie is ZON! twee weken dicht maar toch is mijn maandelijkse factuur hetzelfde. Hoe zit dat?

Het aantal uur wordt gebaseerd op het tijdstip dat de school uit gaat tot 1830 uur. Per maand komen daar 2,63 uur studie marge uren bij deze worden gebruikt voor de opvang op de schoolvrije dagen. We berekenen voor de vakanties per dag 10,5 uur (opvang 0800-1830). We tellen alle uren bij elkaar op (40 weken reguliere opvang, 9 weken vakantie opvang) per jaar en delen dit door 12 maanden (de 3 sluitingsweken rekenen wij niet mee). Op deze manier is het maandbedrag en het aantal afgenomen uren per maand altijd gelijk.

Terug naar boven FAQ

Ruilbeleid

Hoe meld ik een dag af?

Als je een vaste opvangdag afmeldt (tot 1 dag van tevoren) via het ouderportaal (Jaamo) bouw je ruildagen op. Naast het opbouwen van ruildagen, krijgen andere ouders hiermee de gelegenheid om voor die dag een ruildag aan te vragen. Afmeldingen op de dag zelf leveren geen ruildagen op.

Hoe lang kan ik de afgemelde dag opnieuw inzetten?

De afgemelde dag is een maand ruilbaar. Voorbeeld: je meldt 14 april af dan kun je de ruildag inzetten voor een dag tussen 14 maart en 14 mei.

Wat zijn de regels van het ruilbeleid?

  • Ruildagen kan je alleen op de vaste groep van je kind inzetten
  • Aanvragen gaat via het ouderportaal door op ruildag te klikken.
  • De ruildagen zijn kindgebonden en kan je niet voor broertjes of zusjes gebruiken.
  • Feestdagen kan je niet afmelden en leveren geen ruildagen op.
  • Als je je kind afmeldt voor een bepaalde dag kan je dat niet meer ongedaan maken. Een andere ouder kan deze dag al gereserveerd hebben als ruildag of voor extra opvang. Wil je de dag toch terugdraaien stuur dan een e-mail naar administratie@kinderopvangzon.nl
  • Je kan alleen afmelden voor een hele opvangdag, niet voor losse uren.
  • Vakantiedagen kunnen geruild worden met reguliere dagen maar niet andersom en er blijven geen losse uren over
  • Ruildagen kunnen niet gebruikt worden voor studiedagen, daar is het studie-margetegoed voor
  • Een goedgekeurde ruilaanvraag kan je niet annuleren.
  • Na opzegging van het contract kan je geen ruildagen meer aanvragen.

Terug naar boven FAQ

FAQ studentenbijbaan in de kinderopvang

Staat jouw vraag/antwoord niet op onze FAQ-pagina? Neem contact op met ons hoofdkantoor.