Menu Bel Zon: 015 82 00 456
Inschrijven

DE DIEREN VAN ZON!

 

 

Dieren van ZON!

Waarom hebben wij dieren?

Het vroeg introduceren van kinderen aan dieren is een prachtige en waardevolle manier om hun ontwikkeling te bevorderen. Het biedt talloze voordelen en leermogelijkheden die een positieve invloed hebben op hun fysieke en emotionele groei.

Door de interactie met dieren leren kinderen belangrijke waarden. Ze ontwikkelen hierdoor begrip voor de behoeften van anderen. Daarnaast brengt het verzorgen van dieren een gevoel van verantwoordelijkheid met zich mee. Kinderen leren dat dieren afhankelijk zijn van hun zorg en aandacht, waardoor ze belangrijke lessen leren over nakomen van verplichtingen.

De aanwezigheid van dieren heeft een bewezen kalmerend effect op kinderen. Het aaien van een dier kan stress verminderen en een gevoel van ontspanning bevorderen. Een heerlijke knuffelsessie met onze konijnen van ZON! Groen en varkens bij ZON! Thuis staat dan ook regelmatig op het programma.

Dieren kunnen een uitstekende manier zijn voor kinderen om te leren omgaan met verschillende emoties. Ze kunnen leren omgaan met blijdschap, verdriet of zelfs angst in het bijzijn van een dier.

Door met dieren bezig te zijn, worden kinderen aangemoedigd om actief te zijn en buiten te spelen. Iets wat wij bij ZON! dagelijks doen.

Kortom, het vroeg kennis laten maken van kinderen met dieren en hen leren hoe dieren verzorgd moeten worden, heeft een positieve en blijvende impact op hun leven. Het is een investering in hun toekomstige en vormt de basis voor respectvolle en verantwoordelijke volwassenen die waarde hechten aan het leven van mens en dier.

Benieuwd naar alle dieren van ZON!, neem een kijkje op onze Instagram pagina