ZON! laat zich inspireren door de pedagogen Loris Malaguzzi, Maria Montessori, Rudolf Steiner en Janusz Korczak.

 

Stel je voor

dat er een plek is
een plek waar de ontwikkeling van jouw kind centraal staat
waar hij zich mag verwonderen en leert liefhebben
waar zij haar hoofd leert gebruiken, maar ook haar handen
en waar zij haar hart ontdekt
waar hij dromen kan en zingen spelen en dansen voelen en proeven
kan praten, maar ook leert luisteren
waar jouw kind haar honderd talen spreken kan
stel je voor dat er zo’n plek bestaat
een plek waar elke dag de zon schijnt
een plek waar jij je kind graag brengt
en waar je kind graag is
(vrij naar Malaguzzi)

Slider

 

ZON! en Loris Malaguzzi

ZON! en Loris Malaguzzi

ZON! gaat er in navolging van Malaguzzi vanuit dat kinderen 100 talen (talenten) hebben en daagt kinderen uit deze talen te ontdekken en ontwikkelen. ZON! stimuleert kinderen samen te spelen, te delen en te werken. Medewerkers van ZON! maken regelmatig verslagen van alle kinderen. Om de kinderen op positieve wijze uit te lichten, gebruiken we onze eigen observatiemethode Kind in het Zonnetje. Door te observeren en vast te leggen wat wij zien, leren we veel van en over de kinderen.
ZON! en Maria Montessori

ZON! en Maria Montessori

ZON! biedt kinderen vrijheid in bewegen en in keuzes en gelooft in de zelfstandigheid van kinderen. ZON! zorgt voor een ruim activiteitenaanbod en laat de kinderen vrij kiezen. Hierbij is Leer mij het zelf te doen het uitgangspunt. Kleurplaten en voorgeknipte werkjes zul je bij ZON! niet tegenkomen. Gevoelige periodes in de ontwikkeling van kinderen worden herkend en hierop wordt ingespeeld. ZON! stimuleert oudere kinderen de jongere te helpen en te leren van elkaar.
ZON! en Rudolf Steiner

ZON! en Rudolf Steiner

De natuur en haar ritmes en processen spelen een belangrijke rol in aanbod en werkwijze van ZON! Kinderen spelen veel buiten en ontdekken de natuur vanuit hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Elke locatie van ZON! heeft een seizoenstafel. Kinderen zoeken, knutselen en verzamelen zelf spullen die op deze tafel worden verzameld.
ZON! en Janusz Korczak

ZON! en Janusz Korczak

Korczak heeft samen met 200 kinderen een weeshuis gerund. Met een eigen rechtbank waar de kinderen de rechter waren. Hij maakte met deze kinderen ook een eigen krant. Want kinderen zijn klein van lichaam maar groot van geest.

 

Help mij het zelf te doen
Slider

ZON! praat niet óver kinderen maar mét kinderen. Kinderen zijn zelf in staat om te denken en beslissingen te nemen. ZON! vergadert regelmatig met kinderen over bijvoorbeeld thema’s, activiteiten, welbevinden en de aankoop van materialen. ZON! gelooft in de vriendschappelijke relatie met kinderen en neemt hun mening heel serieus.

Kinderopvang ZON!

Adres: Rotterdamseweg 270,

2628 AT, Delft

Telefoon: 0617511226

Volg ons

Top