fbpx 

Meer informatie? 0158200456

 

Natuur

ZON! gelooft in eenvoud en in aandacht voor de basis. Kinderen ontwikkelen zich door te ervaren en door hun zintuigen optimaal te (leren) gebruiken. In de natuur; door te kijken, te horen, te voelen en soms ook te proeven. Een plantje wordt groter door aandacht en zorg, een ei komt van de kip. De melk komt uit de koe en papier wordt gemaakt van bomen. Een peer groeit aan de boom dankzij de bijen die voorbijkomen. En die bij maakt ook nog eens lekkere honing. Samen met onze pedagogisch medewerkers ontdekken kinderen de wereld.

 

Buiten spelen

Alle kinderen gaan elke dag naar buiten. Stampen in de plassen, vies worden en weer opdrogen. Lekker liggen in de zon en de wind voelen in je haar. ZON! stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen en laat hen in vrijheid spelen en ontdekken. De begeleiding van de pedagogisch medewerkers zorgt voor veiligheid en leert de kinderen verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen voor elkaar. Door te leren omgaan met risico’s en grenzen, ontwikkelen de kinderen verantwoordelijkheidsgevoel. Kinderen leren bij ZON! omgaan met grenzen, ook die van een ander.


Slider

 

Sport en spel

ZON! vindt het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Dat doen we door elke dag buiten te spelen en door sport en spel, soms onder leiding van professionele sportbegeleiders. Door samen te spelen en te sporten leren kinderen omgaan met regels, met winnen en verliezen. Ze leren hun eigen fysieke grenzen kennen, maar ook die van een ander. En ze leren deze te respecteren.

ZON! betrekt de kinderen bij het creëren van een veilige leef- en speelomgeving. Door met kinderen in gesprek te gaan, leren ze op een veilige en verantwoorde manier hun fysieke mogelijkheden kennen en deze verder uit te bouwen. De medewerkers van ZON! werken vanuit het vertrouwen dat kinderen zelf hun grenzen kunnen ontdekken, maar zijn altijd in de buurt. Om hen verder te helpen, te ondersteunen en om hun veiligheid te waarborgen.

 

Slider

 

Cultuur

ZON! werkt samen met kunstenaars, muzikanten en theatermakers zodat de kinderen kennismaken met verschillende kunstvormen. We werken met echte materialen. Knutselen met klei, stof, hout, papier, verf, kurk. Voelen, durven, proberen, ervaren, weggooien en weer opnieuw beginnen. Het is het proces dat telt en niet het resultaat. Ook al is dat vaak verrassend mooi. Niet voor niets maken we veel tentoonstellingen.

 

Slider

 

Gezond eten

ZON! kiest voor natuur, cultuur en sport. Bij deze bewuste keuze hoort ook gezonde voeding. De kinderen maken kennis met verschillende smaken en leren zo veel eten.

We bieden allerlei soorten vers fruit aan. Niet alleen appels, peren en bananen, maar ook ananas, kiwi en mango. Als tussendoortje zijn er komkommer, paprika, tomaten en soms ook olijven. We schenken geen limonade, maar water en afgekoelde thee. Soms voegen we iets toe aan het water of de thee zoals munt, sinaasappel of komkommer.

Kinderopvang ZON!

Adres: Lookwatering 62, 2635 EA, Den Hoorn

Telefoon: 0158200456

Volg ons

Top