fbpx 

Meer informatie? 0158200456

 

Welkom Bij ZON! Kinderkookcafé

 

Kinderkookcafé is de nieuwste locatie van Kinderopvang ZON! Het is een unieke locatie waar de kinderen zich ontwikkelen in het koken van overheerlijke gerechten, bespelen van muziekinstrumenten, toneelspelen en uiteraard spelen in de de tuin. Ook hebben we verschillende dieren! 

 

20190415 145350 min

 

 

 

Onze medewerkers

 

 • Saskia
 • Falco
 • Freek
 • Joyce
 • Petra
 • Naomi
 • Vivian
 • Marieke
 • Linda
 • Daan
 • Sophie
 • Kim
 • Tristan
 • Yvette
 • Kim
 • Martin
 • Saskia

  Saskia

  “Mam, wat ben ik blij dat jij bij ZON! bent gaan werken! Ik vind het zo leuk!” Dit was de reactie van mijn dochter na een week op de naschoolse opvang van Bij ZON! Thuis. Het is heel fijn om deze reactie aan het eind van de dag van je kind te krijgen. Dit is voor mij een reden geweest om in de kinderopvang te gaan werken. Naschoolse opvang moet voor ieder kind een plek zijn waar veel vriendjes gemaakt worden, waar je je verhaal kwijt kan en uitgedaagd wordt om je talenten te ontwikkelen. Ik vind het heel bijzonder dat ik hier een rol in mag spelen. Naast mijn werk bij ZON! ben ik één van de oprichters van Stichting Kunst en Cultuur Den Hoorn. Hier organiseer ik diverse cursussen in kunst en cultuur, zoals dans, muziek en kunst. Muziek is een grote passie van mij die ik graag met de kinderen wil delen. Luisteren, een instrument bespelen of zingen. Muziek raakt je, doet je verwonderen, verbazen, herinneren en het verbind je met anderen.
 • Falco

  Falco

  Tijdens mijn studie liep ik stage bij een natuur BSO. Deze stage heeft mij in laten zien dat ik kinderen weer wil leren spelen. Niet achter een schermpje maar op avontuur gaan, ervaringen opdoen, beleven en uitdagingen aangaan. Zo kwam ik bij ZON! terecht. ZON! is voor mij de plek waar kinderen dit allemaal aangeboden krijgen. Maar voor mezelf is hier het fijnst dat ZON! niet stilstaat. Elke dag valt er iets nieuws te behalen en te leren. Ik vind het leuk om met kinderen het bos in te gaan en de natuur te ontdekken maar ook om verstoppertje spelen of om gek te doen. Een potje voetbal doe ik ook graag. Op de locatie vind ik sfeer het belangrijkste, zodat kinderen het gevoel hebben dat ze ook echt vrije tijd hebben en dat wij ons allemaal op ons gemak voelen: kinderen, leiding en ouders. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Onderwijsassistent zodat ik kinderen niet alleen een leuke vrije tijd kan geven maar ook een leuke schooltijd. Stil zitten is niet mijn ding dus in mijn vrije tijd ga ik regelmatig op mijn mountainbike een rondje geocachen. Mijn droom is om midden in de natuur in een yurt te wonen.
 • Freek

  Freek

  Ik ben Freek en ik werk sinds 2017 bij ZON! Ik ben begonnen als stagiair en ik ben na de opleiding Sport en Bewegen bij ZON! komen werken. 'S ochtends werk ik in een verkoop team in Honselersdijk. Ik ben op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag te vinden Bij ZON! Thuis. Ik vind het heel leuk om de kinderen te helpen met hun creatieve ideeën en fantasieën, maar vind het ook altijd leuk om met de kinderen te sporten of andere activiteiten te doen. Zelf speel ik onderwaterhockey en ben ik regelmatig te vinden in de sportschool. Ik ben dus altijd wel ergens mee bezig.
 • Joyce

  Joyce

  Mijn naam is Joyce en ik werk met heel veel plezier Bij ZON! Thuis. Waarom? Omdat je je bij ZON! gewoon kind kan zijn (en ik ook weer een beetje). Werken in het atelier met de kinderen is echt een feest voor mij. Ik zie dan allemaal kunstenaars ontstaan. Elk kind is een kunstenaar! Wat ik ook leuk vind is gewoon lekker met de kinderen gesprekjes voeren, maak mij niet uit waarover. Heerlijk onder het wandelen in de natuur, of gewoon tijdens het spelen in de speeltuin. Kinderen uitdagen om hun grenzen te verleggen geeft mij ook heel veel voldoening. In mijn vrije tijd houd ik mij veel bezig met mindfulness en mag dit ook binnen ZON! integreren! Ik ben ook gek op dieren, heb zelf een border collie hond waar ik veel mee op pad ben. Ook tuinieren en wandelen in Oostenrijk behoren tot mijn grote hobby's.
 • Petra

  Petra

  Hallo! Mijn naam is Petra. Elke dag ben ik weer onder de indruk, wat ik allemaal beleef met de kinderen. Er is zoveel te doen. De kinderen kunnen kiezen, wat ze leuk vinden. Wat ik zo mooi vindt, is dat we de kinderen volgen. In hun ideeën en wat er leeft. Ik ben zelf overal te vinden. Samen met de kinderen de dieren verzorgen, ontspannen tijdens mindfulnes, knutselen in het atelier, koken in het kinderkookcafe. Alles kan! Ook dans ik graag met de kinderen. Een spel op muziek, een dansje aanleren of samen danspassen verzinnen. Ik vind het belangrijk om het kind echt te zien. Dan ontstaan er zulke mooie situaties en zullen kinderen je verwonderen.
 • Naomi

  Naomi

  Ik ben Naomi en werk sinds 2013 bij ZON! Het allerleukste van ZON! vind ik dat zowel het kind als het personeel lekker zich zelf kan zijn. Bij ZON! heb je daarom ook veel verschillende mensen met verschillende kwaliteiten. Je kan hierdoor veel van elkaar leren en dit ook weer doorgeven aan de kinderen. Zelf vind ik het leuk om lekker buiten te zijn en samen met de kinderen te koken of te knutselen. Deze combinatie maakt een ZON! werkdag voor mij perfect.
 • Vivian

  Vivian

  Ik ben Vivian, een ongewone naam voor een man hier in Nederland. Ik kom namelijk uit Schotland maar woon hier nu al sinds 2008 en ben getrouwd met een Nederlandse. Ik ben musicus - componist en pianist maar ik vind werken met kinderen en de natuur ook heel leuk werk. Soms maak ik ook muziek met de kinderen op ZON! - trommelen of zingen - en ik heb ook een aantal andere muzikale projecten gedaan. Bij de Zonneburcht maakt ik bijvoorbeeld een muzikaal schilderij. Het schilderij speelde opgenomen geluiden af als het aangeraakt werd. Mijn twee kinderen - Ilana, en Adira,- vinden het ook heel leuk op ZON!.
 • Marieke

  Marieke

  Hoi, Ik ben Marieke en werk sinds kort bij het Kinderkookcafe, waar ik in het atelier sta. Ik heb op latere leeftijd de kunstacademie in Den Haag kunnen volgen en heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Ik geef les op de VAK en op scholen. En met veel plezier werk ik in het atelier van het ZON! kinderkookcafe. Ik ben onder de indruk van deze prachtige locatie en de vele spelmogelijkheden die de kinderen hier hebben. In het atelier wordt ik blij als de kinderen op hun eigen manier knutselen met alle mooie materialen die voorhanden zijn. Ik kijk goed naar het kind en help ze een stapje verder in hun creatieve ontwikkeling.
 • Linda

  Linda

  Ik ben Linda van Marrewijk en werk sinds september 2019 bij ZON!. De afgelopen 8 jaar heb ik met veel plezier bij een ander kindercentrum in de buitenschoolse opvang gewerkt. Mijn switch naar ZON! is een spontane keuze. Ik kreeg van Saskia een rondleiding en was zo ontroerd door de aandacht waarmee de nieuwe locatie is ingericht dat ik mezelf hoorde vragen: “heb je geen vacatures?” en van het een kwam het ander. Van het werken met kinderen in de natuur met dieren word ik wel heel blij, ik weet zeker dat we heel veel met en van elkaar gaan leren.
 • Daan

  Daan

  Mijn naam is Daan en werk sinds Juli 2020 bij ZON!. Na het behalen van de opleiding onderwijsassistent ben ik gelijk aan de slag gegaan bij ZON!. Ik vind het belangrijk dat kinderen de ruimte en de tijd krijgen om hun te kunnen/mogen ontwikkelen. De visie van ZON! past hier perfect bij, dit is ook een van de grootste redenen waarom ik hier ben komen werken. Ik ben aangenomen als pedagogisch medewerker en ik werk op maandag tot en met donderdag. Naast de kinderen hun gang te laten gaan vind ik het heel leuk om sportief en actief bezig te zijn met de kinderen. Ik doe graag mee met de kinderen en vind het belangrijk dat ze zich veilig voelen op de opvang.
 • Sophie

  Sophie

  Toen ik in verwachting was van mijn oudste en op zoek was naar een goede opvang kwam ik door een tip van mijn zus (de Zonneburcht is zo mooi en leuk!) bij ZON! terecht. En ZON! heeft sindsdien een plekje in mijn hart. En omdat ik 3 kinderen thuis wel genoeg vind, was solliciteren bij ZON! de volgende stap Je vindt mij en mijn jongens vaak in het bos, op het strand of lekker kletsend op de bank na een drukke schooldag. Ik hou ook van koken en knutselen en ik neem dat dan ook graag mee naar ZON! Gezien worden als kind is een van de dingen die ik erg belangrijk vind tijdens opgroeien en ik ben blij dat dit ook echt kan bij ZON!
 • Kim

  Kim

  Hi, ik ben Kim en sinds 2019 actief bij kinderopvang ZON! Momenteel ben ik nog bezig met de opleiding fysiotherapie en in de weekenden te vinden bij de scouting in Den Hoorn. Tijdens mijn opleiding Sport & Bewegen ben ik erachter gekomen dat ik plezier haal uit het organiseren van activiteiten voor de kinderen. Zo ben ik terecht gekomen bij ZON! Ik vind het leuk om de kinderen op een goede manier uit te dagen om nieuwe dingen te leren, waardoor zij zich verder kunnen ontwikkelen in een omgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn.
 • Tristan

  Tristan

  Mijn naam is Tristan en ik werk sinds augustus 2020 bij ZON! Kinderkookcafé in Den Hoorn. Sport, plezier en lekker bewegen met de kids, dat is voor mij een erg belangrijk doel. Nadat ik stage gelopen heb bij ZON! was ik onder de indruk, hoe leuk en gevarieerd de kinderopvang is! Toen ik mijn opleiding Sport en Bewegen had gehaald, wilde ik zo snel mogelijk aan de slag bij ZON!. Elke dag is anders met de kinderen, omdat ze zich breed kunnen ontwikkelen op het gebied van cultuur, natuur en sport. Met als kers op de taart zijn er de dieren om te knuffelen en te voeren! Voor mij was de keuze snel gemaakt, omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken. Ze geven mij veel energie en bij ZON! lopen ze altijd met een grote glimlach rond.
 • Yvette

  Yvette

  Hoi ik ben Yvette van Zeijl en werk sinds 1 november 2020 bij ZON!. De afgelopen 9 jaar heb ik bij een ander kindercentrum in de buitenschoolse opvang gewerkt en daar deed ik daarbij ook de Peuterwerkplaats. Deze combinatie ga ik nu ook bij Bij ZON! Thuis doen en daar ben ik erg blij mee. Zelf vind ik het werken met verschillende leeftijden en de activiteiten die je met de kinderen kan doen het aller leukste. Hierdoor is elke dag weer anders en beleven we elke dag weer een mooie leerzame dag met elkaar. Wat mij aansprak aan ZON! is de super mooie en uitdagende locaties die ik heb mogen zien. De kinderen kunnen hier zoveel leuke en uitdagende dingen doen daar wordt iedereen toch enthousiast en gelukkig van.
 • Kim

  Kim

  Wat een geluk dat ik deze fijne werkplek heb gevonden. Sinds september 2020 werk ik met veel plezier bij ZON!. We hebben een heel divers team wat het extra leuk maakt. De kinderen kunnen bij ZON! vanuit hun eigen interesse en motivatie kiezen, meedenken en beslissen. Ik denk dat kinderen hier na een dag school behoefte aan hebben en daarom zou ik niet meer op een andere manier willen werken. Ik geniet er van om veel buiten te zijn met de kinderen. Samen de dieren verzorgen, koken in het kinderkookcafé of werken in het atelier doe ik ook erg graag. Na een paar jaar als coördinator te hebben gewerkt bij een kinderopvangorganisatie op de boerderij in Friesland werk ik nu weer op de groep en dat bevalt heel erg goed. In het verleden heb ik verschillende opleidingen gevolgd. O.a. een agrarische opleiding, logistieke opleiding bij de Koninklijke Marine en een SPW-4 opleiding. Bij ZON! Thuis ben ik dus echt wel op mijn plek!
 • Martin

  Martin

  Hoi ik ben Martin en ik kom oorspronkelijk uit Wales. Ik woon al 20 jaar in Nederland met mijn vriendinnetje en drie kinderen. In de afgelopen 26 jaar heb ik gewerkt als chef-kok/ prive-kok in verschillende restaurants, hotels en op privé jachten in Zuid-Frankrijk. Ook heb ik voor grote cateraars gewerkt en heb ik mijn eigen catering bedrijf opgezet. Ik gebruik uitsluitend mooie, verse biologische producten want gezonde voeding is voor mij belangrijk. Dat de mens weet wat ze eet en ook waar het vandaan komt, hoe het gekweekt, geteeld of gefokt wordt. “Weet jij wat je eet?” Nadat de horeca in maart 2020, de deuren moest sluiten kwam ik in gesprek met een vriendin over hoe leuk het zou zijn om kinderen in de praktijk te laten zien waar je eten vandaan komt: van zaadje tot op je bord. Tijdens dit gesprek vertelde zij mij over het Kinderkookcafé en de moestuin van ZON!. Dus nu ben ik samen met de kinderen in de keuken gewoon aan het koken zoals het hoort, dus zonder geur- kleur- en smaakstoffen. Met zo veel mogelijk producten uit de moestuin. Naast het koken met de kinderen zijn wij ook mooi receptenboek aan het schrijven over alles wat wij met elkaar maken.

Kinderopvang ZON!

Adres: Lookwatering 62, 2635 EA, Den Hoorn

Telefoon: 0158200456

Volg ons

Top