fbpx 

Meer informatie? 0158200456

 

Ons beleid

 

ZON! is zich bewust van onze manier van communiceren met kinderen. Het kind wordt altijd met respect, geduld en liefde benaderd. Wij letten op het volume van onze stem en onze non-verbale communicatie. Wij vinden het vooral belangrijk wat het kind wil, laat weten, zien en horen. Pedagagisch medewerkers zijn nieuwsgierig naar wat het kind wil en vindt.

Wij observeren en stellen vragen om te weten in welke ontwikkelingsfase het kind zich bevindt en spelen hierop in. Het kind maakt vanaf zijn geboorte totdat het 4 jaar is, een enorme ontwikkeling door. Zowel lichamelijk als geestelijk is dit de grootste ontwikkelingsspurt in het leven. ZON! realiseert zich daarom dat de taak van het kinderopvang heel belangrijk is. Pedagogisch medewerkers kunnen deze ontwikkeling positief stimuleren, omdat zij zich bewust zijn van de ontwikkelingsfases en gebieden. Kortom ZON! staat voor veilig, aandachtig, liefdevol, geduldig, actief en flexibel!

Voeding

ZON! kiest voor natuur, cultuur en sport. Bij deze bewuste keuze hoort ook goede voeding. Wij voelen ons als kinderopvang tevens verantwoordelijk voor gezonde voedingsgewoonten. Door het geven van het goede voorbeeld leren wij de kinderen zichzelf goed te ontplooien. Zo doen we dat ook met voeding, want ‘zien eten, doet eten!’

Baby’s krijgen hun eigen melk, vers gemaakte fruithapjes en volkoren boterhammen. Dreumesen en peuters krijgen geen limonade met suiker maar water en (kruiden)thee en melk. Daarnaast krijgen ze fruit, volkorenbrood met roomboter en beleg (pindakaas, appelstroop en kaas), groente, volkorencrackers en af en toe een krentenbol, eierkoek of iets anders lekkers. We bakken en koken ook zelf met de kinderen zoals zelfgemaakte soep, koekjes of een salade.

Groepsgrootte

Alle leeftijdsgroepen hebben hun eigen basisgroep; 0 tot 1 jaar, 1 tot 2 jaar, en 2 tot 4 jaar. Er zitten maximaal twaalf kinderen van 0 tot 1 in een basisgroep, bij de overige leeftijdsgroepen zijn dat maximaal zestien kinderen. Op woensdag en vrijdag worden de kinderen opgevangen in basisgroepen van 0 tot 2 jaar en 2 tot 4 jaar.

De inzet van de pedagogisch medewerkers is als volgt:

  • 1 pedagogisch medewerker per 3 aanwezige kinderen tot 1 jaar
  • 1 pedagogisch medewerker per 4 aanwezige kinderen van 1 tot 2 jaar
  • 1 pedagogisch medewerker per 8 aanwezige kinderen van 2 tot 4 jaar

Kinderopvang ZON!

Adres: Lookwatering 62, 2635 EA, Den Hoorn

Telefoon: 0158200456

Volg ons

Top